𝚙𝚒𝚌𝚝𝚞𝚛𝚎 𝚐𝚛𝚎𝚢 bomo v PETEK, 

27. maja 2022 

v dvorani Gustaf prvič v L!ve predstavili pesmi iz našega drugega EP-ja.

LOKACIJA

📍 Dvorana Gustaf, Pekarna, MARIBOR

 

ZAČETEK ob 21.oo

ARE YOU OK?

Pesmi za FRACTURED so nastale v neugodnih razmerah epidemije, ki je naplavila mnogo socialnihpsihološkiheksistencialnih in še kakšnih izzivov ter dilem … Vse to se občuti v novih kompozicijah – predvsem v besedilih, ki so tako mračne, kakor tudi uporne ampak z veliko mero (ZA)upanja.  

Za poslušanje skladb *KLIK* na naslovnico

Prav zaradi tematike o psiholoških/čustvenih/mentalnih izzivih, ki se izražajo v naši glasbi, bi radi zmanjšali stigmo o duševnem oziroma mentalnem zdravju, ki je še zmeraj veliko preveč prisotno.

O NAS

Smo 𝚙𝚒𝚌𝚝𝚞𝚛𝚎 𝚐𝚛𝚎𝚢, alternativna/industrial rock skupina iz Maribora.  Naša glasba je mešanica Črne in Bele – težki rifi, nežne melodije, udarna lirika, ki je podkrepljena z raznolikim naborom vokalnih tehnik/ krikov in elektronskih vzorcev.
V pretežno Črno-Belem svetu kreiramo čudovite odtenke Sive!

Poslušaj našo sivo glasbo na naslednjih platformah:

ARE YOU OK?

Velikokrat zraven pozdrava dodamo vprašanje: "Kako si?". In prevelikokrat je to vprašanje zastavljeno zgolj iz navade: kot del pozdrava.
Na enak način (iz navade) je velikokrat serviran tudi odgovor: "OK."

How Are You \\ KAKO SI?

Želimo si odpreti (varen) prostor, za odgovore na to vprašanje. Četudi je odgovor 'neprijeten' oziroma: četudi nisi OK, je OK.

#areyouok

Pozabljamo, kako zelo je pomembno ZDRAVJE. Ne le naše *fizično* telo: zelo pomemben je tudi čustveni in mentalni vidik. Čas, ki je za nami je na površje naplavil občutno preveč STRAHU in drugih občutkov, spominov… Kot da bi se odprlo podstrešje vsega, kar smo pred časom *ki ga ne bomo več omenjali* skrivali ali pa smo pred tem bežali…

Mentalne stiske so res nevidne, a zaradi tega niso ne-resnične..

Tematika o duševnem zdravju je v našem okolju še zmeraj veliko preveč stigmatizirana in premalo razumljena. "Oh, saj pa ni tako hudo." "Ne bodi tako občutljiv/a". Na tak način NE nudimo podpore osebi, ki se znajde v stiski, saj ji s tem sporočamo, da to kar čuti ni OK/resnično. Dogajanja/čutenja, ki ga doživlja oseba, ki je duševno/mentalno bolna je lahko nevidno in velikokrat prikrito za masko nasmeha.

P O D P O R A

Nikoli nisi sam/a! 

V kolikor si ti ali bližnja oseba v stisko, ti je zmeraj na voljo pomoč.

 

BREZPLAČNO PSIHOLOŠKO SVETOVANJE:
DRUGI ZAVODI IN USTANOVE